slotervaart to be

developed crossroads

slotervaart to be developed crossroads

We zeiden het al eerder. Eén van de kansen op succes voor een kleine ontwikkelaar is slagvaardigheid. Snel denken en snel schakelen. Crossroads is daar een sprekend voorbeeld van. Een eigenwijs plan en precies het goede team samenstellen om dat plan uit te werken. Een slagvaardige ontwikkelaar legt de passende partners in dat team snel vast. De wereld van het onroerend goed is klein en niet zelden zijn onze partners veelgevraagd. Soms zelfs voor hetzelfde project.

Locatie: Amsterdam Sloterdijk
Omvang: 34.000 m2 BVO
Periode: 2017-2025
Programma: wonen, werken en verblijven
Projectwebsite: https://www.boele.nl/nl/projectwebsites/crossroads
Partners: MVSA Architects, Boele en Van Eesteren, Delva Landscape Architects, De Dakdokters, VIAC, Eteck, DGMR

Eigenwijs was het plan voor deze locatie zeker. Met een secret garden, bebouwing onder de spooroverkapping tegen een bestaand station en de inzet van modulaire hoogbouw. Deels intuïtieve ideeën en beslissingen die, eenmaal uitgewerkt met het team, bijzonder goed hebben uitgepakt.

Mede dankzij de snelheid van handelen, was het team verzekerd van de medewerking van de partners MVSA, Delva, Dakdokters, VIAC en Kondor Wessels Amsterdam. Dit gold overigens ook voor WAX Visualisations, het bureau verantwoordelijk voor de renders / artist impressions. Een steeds belangrijker onderdeel van iedere tender. Een onderdeel ook waar to be developedsteeds minder vaak kiest voor de hyperrealistische aanpak maar eerder voor impressies die aansluiten bij De Grote Metafoor.

Crossroads is, in één woord, De Grote Metafoor voor dit project. Ontmoeten, wonen, reizen, leisure, retail en kunst op een plek waar je dat niet verwacht. Eigenwijs qua vorm, met bijzondere processen en middelen. Uitgevoerd door precies het juiste team. In het project Crossroads komt alles samen. De Grote Metafoor dus.

Though a literal definition of crossroads might be something like “the point where two roads meet,” it is more often used in a figurative way, to mean a situation that requires some important choice must be made. The word crossroads has been used to title dozens of songs and albums over the years, and it’s known in folk mythology as an otherworldly place — between two worlds — where spirits tend to congregate.

Bron: Vocabulary.com

Back