boekbindbedrijf to be

developed de binderij

boekbindbedrijf to be developed de binderij

Midden 2007 brak de financiële crisis uit. Het begon in de Verenigde Staten met banken en hypotheken. Al snel werd duidelijk dat dit ook van grote invloed ging zijn op de wereld en dus Nederland. Ook met banken en hypotheken. Dus toen Hans Woerlee eind 2007 op weg naar zijn kapper een enorme drukte, verkeersregelaars en politie aantrof in de buurt van project De Binderij bracht hij een en ander niet met elkaar in verband. Onterecht bleek bij navraag. De start verkoop van De Binderij was wel degelijk de reden van alle drukte.

Locatie: Gilles van Ledenbergstraat Amsterdam
Omvang: 100 woningen
Functie: wonen en openbare ruimte
Projectwebsite: https://www.bureaukroner.nl/projecten/wonen-in-en-om-een-oude-binderij/

Een succes dus terwijl het geen eenvoudige opgave was. Een lastig project in een uitdagende omgeving. To be developed zag echter kansen. Bijzondere kansen. Voor Drijf-In woningen met een eigen aanlegsteiger en dus verbinding met het water. Een samenwerking met De Key.

De aankoop van een extra plein dat omgetoverd werd tot speelplein en een gezamenlijke binnentuin waarmee de verbinding tussen bewoners en de rest van de buurt werd gelegd. Anno nu misschien niet allemaal even hemelbestormend meer, maar toen een verrassend succesnummer. Al met al een ingrijpende ontwikkeling die van aankoop tot verkoop 10 jaar in beslag nam.

Verbinding is een modewoord geworden. Vaak gebruikt en ook wel misbruikt. Maar wie verbinding zoekt met de mensen uit de buurt en daarbij echte inbreng heeft en daarnaast verbinding zoekt met het ter plekke alomtegenwoordige water, mag zich dit woord best toe-eigenen. Bij deze.

De Binderij

Back