kantoor to be

developed flow

kantoor to be developed flow

Inspiratie kan overal vandaan komen. De inspiratie voor Flow kwam op een late namiddag. Hans Woerlee (ontwikkelaar TBD) had “een stukje grond” en sprak hierover met zakelijke relatie en vriend Roberto Meyer (architect MVSA). Op het stukje grond was kantoorruimte voorzien en min of meer spontaan had bij beiden het idee postgevat dat ze niet zomaar een kantoor wilden ontwikkelen. Integendeel, het moest iets bijzonders worden. Een nobel maar enigszins ongestructureerd idee. “Niet zomaar een kantoor” laat immers nog veel ruimte over voor interpretatie.

Locatie: Amsterdam Houthavens
Omvang: 7.000 m2 BVO
Periode: 2017 – 2019
Programma: werken
Projectwebsite: www.flow-houthavens.nl
Partners: MVSA Architects, G & S Bouw, DGMR, Bosman Bedrijven, Valstar Simonis, Van Rossum, Wareco

Op zoek naar houvast stelden ze elkaar vervolgens de vraag wanneer ze tijdens hun professionele leven eigenlijk het lekkerst, het fijnst en het meest productief gewerkt hadden. Beiden wisten onmiddellijk en behoorlijk precies wanneer die periode was geweest.

De logische vervolgvraag was uiteraard waarom juist die periode boven alles uitsteeg. Die vraag was ook makkelijk te beantwoorden: beiden gaven aan in hun respectievelijke vruchtbare periodes in een “flow” te hebben gewerkt. Periodes die bij beiden door creativiteit, tomeloze energie en uitstekende resultaten werden gekenmerkt.

De ideale omstandigheden voor die staat-van-zijn creëren werd het doel van de ontwikkeling. De juiste voorwaarden op alle mogelijke relevante gebieden in een kantoorgebouw. Uiterlijk, ergonomie, duurzaamheid, klimatologie, connectivity, leisure en dat alles dankzij techniek. Heel veel techniek. De naam stond snel vast. Het resultaat is inmiddels bekend en boven verwachting. Flow was al grotendeels verhuurd terwijl de bouw niet of nauwelijks begonnen was. Sindsdien zit het project in een wat je, een beetje flauw misschien, een flow kunt noemen.

Flow refereert aan een mentale toestand waarin een persoon volledig opgaat in zijn of haar bezigheden. Flow wordt gekenmerkt door op de betreffende acties gerichte energie en activiteit, volledige betrokkenheid daarbij, alsmede het feit dat men de activiteiten succesvol uitvoert.

Bron: Wikipedia

Flow

Back