sloterdijk to be

developed habitat

sloterdijk to be developed habitat

Soms ben je trots op een idee ook als het de eindstreep niet heeft gehaald. Project Habitat is daar een sprekend voorbeeld van. Niet dat we het zelf achteraf honderd procent geslaagd vinden maar met name de aanpak van de plint en de inrichting van het binnenklimaat zijn nog steeds voorbeelden voor onszelf hoe je een gebied en met name een commerciele plint tot leven wekt.

Locatie: Amsterdam Sloterdijk
Omvang: 34.000 m2 BVO
Periode: 2017-2023
Programma: wonen, werken en verblijven
Partners: MVSA Architects, Kondor Wessels Amsterdam, Delva Landscape Architects, De Dakdokters, VIAC, Klimaatgarant

Inspiratie daarbij was het Londense project Battersea Power Station waarbij To be developed via een relatie betrokken raakte.

Met name de inzet van een op locatie aanwezige Placemaking Manager is van cruciaal belang bij een succesvolle aanpak van wat niet zelden de grootste uitdaging bij dit soort projecten is. De menselijke factor. Overigens is To be developed uiteraard over veel meer tevreden bij dit project. But you can’t win ‘m all.

We hebben allemaal een idee bij het begrip ‘de menselijke factor’ of ‘de menselijke maat’. Maar een sluitende definitie is niet zomaar voor handen. Voor To be developed is de menselijke factor om te beginnen gewoon een mens. Aanwezig. Aanspreekbaar. Actief. Of beter pro-actief. Een App of een website kunnen dienstbaar zijn maar enthousiasmeren is een menselijk talent. Daar geloven we in.

Habitat

Back