culemborg to be

developed de tuinen van parijsch

culemborg to be developed de tuinen van parijsch

Geen grondpositie, toch ontwikkelen. Dat kan to be developed ook. In Culemborg, halverwege Utrecht en Den Bosch. Daar ontwikkelt Dura Vermeer in samenwerking met de gemeente de nieuwe wijk Parijsch Zuid. Met dien verstande dat de gemeente gerechtigd was om zo’n 20% van de grond op een andere manier te ontwikkelen. Dit alles onder de hoede van projectdirecteur namens de gemeente Henk Jan Kievit. Henk Jan die naast zijn officiële functie onder andere verwoed natuurfotograaf en praktiserend houthakker is.

Locatie: Culemborg
Omvang: 15.000 m2 BVO terrein
Functie: wonen
Partners: Aarchitecten, Dura Vermeer

Aan hem legde to be developed het plan voor met de naam De tuinen van Parijsch. Een eigenwijs maar doordacht plan waar diverse landelijke trends aan ten grondslag lagen.

Geen mainstream trends en dus ook nog nooit onder een nieuwbouwontwikkeling gelegd maar wel trends die to be developed de inspiratie gaven. Denk aan gezond eten, aan kleinschaligheid, aan samen delen, aan tuinieren buiten het spreekwoordelijke Nederlandse gazon om, aan zelf doen en aan buiten leven. To be developed dacht aan De tuinen van Parijsch. Een waarlijk uniek woningproject waar projectdirecteur en houthakker Kievit meteen voor te vinden was.

Een bijzonder en nieuw woonconcept: De Tuinen van Parijsch. Een buurt die draait om buitenleven, contact met de natuur en puur en gezond leven. Met een gemeenschappelijke moestuin, boomgaard en erf. Moderne huizen met sterke landelijke invloeden en veel gezamenlijkheid. Maar de kritische succesfactor was waarschijnlijk de zogenaamde tuincoach. Een professional beschikbaar voor advies voor echte doe-het-zelf tuiniers en beschikbaar voor werk voor degene met minder tijd of aandacht voor het zelf in de grond wroeten. De Tuinen zijn ontwikkeld door Dura Vermeer met to be developed als creatief toezichthouder.

Een groentetuin, ook moestuin of (groente)hof genoemd, is een tuin waar groenten worden gekweekt voor eigen gebruik. Een groentetuin is meestal onderdeel van een tuin, waarvan de rest als siertuin is ingericht. Een moestuin kan echter ook gelegen zijn in een speciaal moestuinen-complex of in een volkstuin. Bron: Wikipedia. Waaruit maar weer blijkt dat De Grote Metafoor lang niet altijd een groots en meeslepend begrip hoeft te zijn.

Tuinen van Parijs

Back